Uvjeti poslovanja i politika privatnosti

BIZ Solution, obrt za poslovne i računovodstvene usluge, vl. Silvia Ban Ćubelić, Valbandon, Pineta II og.13 (u nastavku BIZ Solution) ima za cilj zaštitu vaše privatnosti.

Ova Izjava o privatnosti regulira prava o zaštiti vaših osobnih podataka koje prosljeđujete putem ove web stranice sukladno s Uredbom EU 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka (Općom uredbom o zaštiti podataka) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka NN 42/2018 u odnosu na prikupljanje, obradu, korištenje i pohranu vaših osobnih podataka.

Molimo pažljivo pročitajte slijedeći tekst prije korištenja naše web stranice.

Ova Izjava o privatnosti sastavni je dio Uvjeta poslovanja www.biz-solution.hr.

U nastavku donosimo informacije u koje svrhe prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke te kako ih možete nadzirati i ostvariti svoja prava.

Prikupljanje, obrada i korištenje osobnih podataka

Svi vaši osobni podaci vezani za upite prikupljaju se dobrovoljno putem standardizirane forme, e-maila, telefonskim putem i drugim komunikacijskim kanalima na zahtjev.

 

U trenutku kada korisnik popuni formu na web stranici ili se pretplati na Newsletter, odnosno proslijedi svoje osobne podatke na bilo koji način, suglasan je da razumije sve navedeno o pristupu, zaštiti, obradi, korištenju i pohrani svojih osobnih podataka te da se slaže sa svim navedenim u ovoj Izjavi o privatnosti. Slanjem upita na web stranici potvrđujete informirani pristanak na pristup, obradu, prosljeđivanje, dostupnost i pohranu osobnih podataka. 

 

Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva te sklapanja i izvršenja ugovora. Podatke upotrebljavamo samo za legitimne i očekivane svrhe te ih ni u kojem slučaju ne prodajemo, prosljeđujemo trećim stranama i ne koristimo u bilo koje druge svrhe. 

 

Obrada podataka vrši se u skladu s propisima navedenim u uvodu ovog dokumenta.

 

Slanjem podataka putem kontakt formi koje se nalaze na našoj web stranici prikupljamo vaše osobne podatke i navedeno ne predstavlja zakonski ili ugovorni zahtjev, međutim, napominjemo da su polja označena zvjezdicom (*) obavezna polja, jer nam je navedena informacija potrebna kako bismo postupili ili odgovorili na vaš zahtjevu. 

 

Sve vaše podatke, uključujući vaše kontakte, nećemo dijeliti s trećim osobama, osim u sljedećim situacijama:

– uz vaš pristanak,

– zbog ispunjenja zakonske obveze,

– u slučaju zaštite vlasništva, prava ili sigurnosti BIZ Solution, uključujući i sprječavanje, otkrivanje, istragu ili kazneni progon zbog napada na naše stranice.

 

Naša stranica sadrži veze na druge web stranice. BIZ Solution nema kontrolu nad tim drugim web stranicama te stoga nismo odgovorni za zaštitu vaše privatnosti na njima. Ovim Uvjetima o zaštiti privatnosti nisu regulirane informacije koje ste dali prilikom posjete tim web stranicama.

 

Zašto obrađujemo osobne podatke i tko ima pristup

Obrada osobnih podataka nužna je kako bi pružili korisnicima sve tražene informacije kao i usluge.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici obrta i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Vrijeme čuvanja vaših osobnih podataka

Sve vaše podatke čuvamo onoliko dugo dok postoji svrha njihova čuvanja i obrade.

Nakon prestanka svrhe u koju su prikupljeni, vaše osobne podatke više ne koristimo, te isti ostaju u našem sustavu pohrane i čuvamo ih koliko nas obvezuju zakonski propisi o čuvanju arhivskog gradiva.

Način ostvarivanja vaših prava

U svakom trenutku imate pravo zatražiti pristup svim vašim osobnim informacijama koje posjedujemo. Na vaš zahtjev za pristup podacima ne dostavljamo sljedeće vrste informacija: informacije o drugim osobama, ponovljene zahtjeve, mišljenja i informacije dane u povjerenju, povlaštene informacije i sve ostale vrste informacija u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka. 

Ukoliko je potrebno u bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti ispravak neispravnih podataka. Isto tako možete nas zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje posjedujemo o vama. 

Ukoliko uočite da se vaši podaci koriste u svrhe koje ne smatrate osnovanima, možete pisanim putem (e-mailom) zahtijevati prestanak korištenja vaših podataka u te svrhe. 
Vaša prava možete ostvariti pisanim putem na e-mail adresu:info@biz-solution.hr. Informirati ćemo vas o tijeku zahtjeva i o razlozima odbijanja zahtjeva najkasnije u roku od 30 dana. 

Ukoliko smatrate da je BIZ Solution povrijedio neko vaše pravo zajamčeno Općom uredbom imate pravo podnijeti zahtjev za utvrđivanje povrede prava Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-maila, telefonom ili pismeno na adresu.

 

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala korisnika i www.biz-solution.hr odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka www.biz-solution.hr uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka putem Interneta, ili bilo koje druge bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako www.biz-solution.hr provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice www.biz-solution.hr te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. www.biz-solution.hr se može odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU a samo izvanredno izvan EU. To će  učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka.

Upotreba kolačića (cookies)

Naše web mjesto www.biz-solution.hr koristi kolačiće i druge srodne tehnologije (zbog praktičnosti svi se nazivaju “kolačići”). Kolačiće postavljaju i treće strane s kojima surađujemo. U nastavku vas obavještavamo o upotrebi kolačića na našem web mjestu www.biz-solution.hr. 

 

Kolačić je mala jednostavna datoteka koja se šalje zajedno sa stranicama ovog web mjesta i koju vaš preglednik sprema na tvrdi disk uređaja kojeg koristite. Informacije pohranjene u njima mogu se vratiti na naše poslužitelje ili na poslužitelje relevantnih trećih strana tijekom sljedećeg posjeta. 

 

Skripta je dio programskog koda koji se koristi za pravilno i interaktivno funkcioniranje našeg web mjesta www.biz-solution.hr. Ovaj kod se izvršava na našem poslužitelju ili na vašem uređaju. 

Web beacom ili pixel tag je mali, nevidljivi dio teksta ili slike na web mjestu koji se koristi za praćenje prometa na web mjestu www.biz-solution.hr. Na taj se način razni podaci o vama pohranjuju putem web-pratilica. 

 

Vrste kolačića:

 

Tehnički ili funkcionalni kolačići su nužni kolačići i apsolutno su neophodni za ispravno funkcioniranje web stranice. Postavljanjem funkcionalnih kolačića olakšavamo vam posjet našem web mjestu. Na taj način ne morate više puta unositi iste podatke prilikom posjeta našem web mjestu. Ove kolačiće možemo postaviti bez vašeg pristanka.

 

Statistički kolačići su kolačići koje koristimo za optimiziranje iskustva web mjesta za naše korisnike. Statističkim kolačićima dobivamo uvid u upotrebu našeg web mjesta. Za postavljanje statističkih kolačića tražimo vaše dopuštenje.

 

Kolačići za marketing i praćenje su kolačići ili bilo koji drugi oblik lokalne pohrane koji se koriste za stvaranje korisničkih profila za prikaz oglašavanja ili za praćenje korisnika na ovom web mjestu ili na više web mjesta u slične marketinške svrhe. Za postavljanje ovih kolačića tražimo vaše dopuštenje. 

 

Na naše web mjesto uključili smo sadržaj s društvene mreže Facebook za promicanje web mjesta npr. like, share i sl. na društvenim mrežama kao što je Facebook. Ovaj sadržaj je ugrađen s kodom izvedenim iz Facebooka i postavlja kolačiće, a može pohranjivati i obrađivati određene podatke za prilagođeno oglašavanje. 

Molimo da pročitate izjavu o privatnosti ove društvene mreže kako biste pročitali što rade s vašim osobnim podacima koje obrađuju uz pomoć ovih kolačića.

Naši postavljeni kolačići:

Elementor – statistika

Complianz – funkcionalni

Calendy – funkcionalni

Facebook – marketing i praćenje, funkcionalni

 

Kod prvog posjeta našem web mjestu prikazati će vam se skočni prozor s objašnjenjem o kolačićima Upravljanje pristankom za kolačiće. Ovdje možete upravljati kolačićima i njihovo korištenje možete omogućiti odnosno onemogućiti. Ukoliko korištenje nekih kolačića onemogućite imajte na umu da naše web mjesto možda neće raditi ispravno. 

 

Svoj internetski preglednik možete koristiti za automatsko ili ručno brisanje kolačića. Osim toga možete odrediti da se određeni kolačići ne smiju postaviti. Sljedeća opcija je promijeniti postavke internetskog preglednika tako da primate poruku svaki put kada se stavi kolačić. 

 

Kolačići se spremaju u vaš preglednik samo uz privolu, koju možete povući.

Odricanje od odgovornosti

BIZ Solution, obrt za poslovne i računovodstvene usluge, nije odgovoran za moguću nanijetu materijalnu i/ili nematerijalnu štetu nastalu korištenjem vaših osobnih podataka koji su otuđeni nezakonitom ili zlonamjernom radnjom treće strane, a ugrožavaju integritet, dostupnost, autentičnost i/ili povjerljivost vaših osobnih podataka.  

Način podnošenja prigovora potrošača

Sukladno čl.10. st.4. Zakona o zaštiti potrošača (NN 19/22) potrošači svoje prigovore na kvalitetu naših usluga mogu

dostaviti u pisanom obliku na adresu:

BIZ Solution, obrt za poslovne i računovodstvene usluge, Pineta II og.13, 52212 Valbandon ili na e-mail: info@biz-solution.hr

Odgovor na vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije u roku od 15 dana od dana primitka prigovora. Prilikom podnošenja vašeg prigovora molimo da navedete sljedeće podatke o potrošaču: ime i prezime  te adresu za dostavu odgovora. 

Izmjena politike privatnosti

Odredbe ovih Pravila podložne su izmjenama, a svaku izmjenu i dopunu objaviti ćemo na ovoj web stranici u skladu s načelom transparentnosti.

 

Zadnja izmjena 10/2023.

error: Sadržaj je zaštićen!!!